Bultjes in het gezicht verwijderen

Een gladde, egale huid is iets wat we allemaal graag willen. Helaas kunnen soms bultjes en pukkeltjes ontstaan en dit kan resulteren in een bobbelige huid. Veel bultjes zijn gelukkig goedaardig en daardoor ook goed te behandelen bij Helon.

Allereerst is het van belang uw huid in goede conditie te brengen/houden met de juiste huidverzorging. Hiermee kan er veel voorkomen worden en voor een deel ook nog genezen. Bent u nog zoekende hoe u uw huid moet verzorgen? Maak dan een afspraak voor een huidadvies.

Professionele hulp

In sommige gevallen kunnen talgbultjes en een bobbelige huid hardnekkig zijn en vereisen ze professionele behandeling. Helon Huid- en Laserkliniek is gespecialiseerd in het verwijderen van bultjes en het verbeteren van de huidtextuur. Met behulp van geavanceerde technieken en ervaren specialisten biedt Helon een op maat gemaakt behandelplan. Wij bieden behandelingen voor de volgende bultjes en huidaandoeningen:

  • Steelwratjes

Steelwratjes worden ook wel fibromen genoemd en komen onder alle huidoneffenheden misschien wel het meest voor. Dit zijn veelal zachte huidkleurige of lichtbruine huidgezwelletjes die met een klein steeltje aan de huid vast zitten. Steelwratjes komen vaak in meervoud voor en kunnen over het hele lichaam ontstaan. Voorkeursplekken zijn plekken waar meer wrijving ontstaat door bijvoorbeeld kleding of sieraden. Plekken waar ze vaak voorkomen zijn o.a. in de hals, onder de oksels, in de liezen en onder de borsten. Steelwratjes worden behandeld d.m.v. coagulatie.

  • Ouderdomswratten

Ouderdomswratten, ook wel “verruca seborrhoica” genoemd, zijn goedaardige verschijnselen van huidveroudering. Het begint vaak met een geel tot bruin vlekje dat naar verloop van tijd dikker en donkerder wordt. Vaak zijn er meerdere plekjes of bultjes te vinden en kenmerken zich door de scherpe begrenzing en het vaak ruwe, soms wratachtige oppervlak. Ouderdomswratten kunnen overal op het lichaam ontstaan maar meestal zijn ze te vinden op de romp en langs de slapen. Afhankelijk van de uiterlijke kenmerken van ouderdomswratten worden deze behandeld d.mv. coagulatie of pigmentlaserbehandelingen.

  • Dermatosis papulosa nigra

Dermatosis papulosa nigra zijn een soort ouderdomswratjes bij de donkere huid. Het zijn goedaardige, kleine, bruine tot bruinzwarte bultjes en het is een kenmerk van huidveroudering. De kleine bultjes of wratjes komen met name voor in het gelaat maar kunnen ook op het lichaam ontstaan. De plekjes hoeven niet om medische redenen verwijderd te worden, maar behandeling kan wenselijk zijn indien ze als cosmetisch storend worden ervaren of wanneer het irritatie geeft. Dermatosis papulosa nigra wordt behandeld d.m.v. coagulatie.

  • Talgklierhyperplasie

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een vergroting van de talgklier in de huid. Er ontstaan, ten gevolge van een toename van talgklierweefsel, ronde wit-gelige bultjes. Deze bultjes ontstaan voornamelijk in het gezicht. Meestal zijn de bultjes enkele millimeters groot en hebben een klein deukje in het midden. Talgklierhyperplasie wordt behandeld d.m.v. coagulatie.

  • Wratten

Wratten zijn bij zowel kinderen als volwassenen een veelvoorkomend verschijnsel. Het zijn onschuldige, bloemkoolachtige verdikkingen van de huid en komen vaak voor op handen en voeten. Ze kunnen in een bultje zichtbaar worden maar ook vlak in de huid groeien waardoor de wrat drukpijn kan geven. Wratten zijn goedaardig maar kunnen pijnklachten geven en als cosmetisch storend worden ervaren. Wratten worden behandeld d.m.v. vaatlaserbehandelingen.

  • Xanthelasma

Bij xanthelasma zien we gelige, licht verheven plekken rondom de ogen. De plekken beginnen vaak vlak in de huid maar kunnen zich uitbreiden tot dikkere, geel-witte bultjes die ovale vormen aannemen. Het zijn goedaardige vetophopingen die over het algemeen weinig klachten geven maar en vaak als cosmetisch storend worden ervaren. Xanthelasma kan behandeld worden d.m.v. coagulatie.

 

Uw huid is onze passie! Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.