Storende beharing tussen de billen?

Beharing tussen de billen kan cosmetisch storend zijn maar ook medische problemen geven. Bij medische oorzaken kunt u bijvoorbeeld denken aan een fistel of haarnestcyste. Voor een fistel of haarnestcyste wordt u in de meeste gevallen eerst geopereerd. Een vervolg daarop is veelal het verminderen van de beharing, waardoor kans op recidief verkleind kan worden.

Om de bilnaad te ontharen door middel van laser is het van belang dat deze beharing donker van kleur is. Donkere beharing bevat veel pigment. Het pigment absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daar op den duur geen nieuwe haar meer kan groeien. Er kan ook gekozen worden voor het ontharen van de gehele billen.

Veilige behandeling bilnaad ontharen

Laserontharing is een veilige, snelle en effectieve manier om ongewenste beharing van de billen te verminderen. Bij Helon werken wij al meer dan 17 jaar uitsluitend met de beste apparatuur van vooraanstaande leveranciers. De laser waarmee wij werken is de Lightsheer Diodelaser van Laservision. Alle lasers worden, voordat ze bij ons komen, eerst uitvoerig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid volgens de standaarden van ZGT (Ziekenhuisgroep Twente). Vervolgens worden ze minimaal tweemaal per jaar door de leveranciers gecontroleerd en onderhouden.

Bilnaad laseren

Voor meer informatie over de behandeling en bijkomende kosten leest u meer informatie op onderstaande pagina: