Wij vertellen u graag meer over storende vaatjes op de benen, ook wel besenreiser varices genoemd. U kunt bij ons terecht voor informatie over mogelijke oorzaken, adviezen en behandelingen.

Oorzaken van berkentakjes op de benen

Berkentakjes komen veel voor. Een berkentakje ontstaat wanneer er een verslapping van de vaatwanden plaatsvindt. Er ontstaat een verhoogde druk in het haarvatenstelsel waardoor de vaatwanden uitrekken en het bloed hierin blijft staan. Er zijn verschillende oorzaken. Hierbij kun je denken aan o.a.

  • Erfelijkheid
  • Zwangerschap
  • Slechte kwaliteit van de vaatwanden
  • Het uitoefenen van een staand beroep

Behandeling van berkentakjes op benen

Bij Helon Huid- en Laserkliniek begrijpen we dat berkentakjes als storend kunnen worden ervaren. Gelukkig is er een effectieve behandelmethode:

Berkentakjes benen verwijderen en behandelen

Het verwijderen en behandelen van berkentakjes op de benen is mogelijk met de professionele hulp van Helon Huid- en Laserkliniek. Onze ervaren huidtherapeuten staan klaar om u te begeleiden en bieden veilige behandeling met hoogwaardige laserapparatuur. Neem vandaag nog contact met ons op voor het plannen van een intakegesprek en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het verwijderen van uw berkentakjes op uw benen.