Behandelingen voor acne op de rug

Acne op de rug, ook bekend als rugacne, kan niet alleen ongemakkelijk en pijnlijk zijn, maar het kan ook uw zelfvertrouwen aantasten. Bij Helon Huid- en Laserkliniek begrijpen wij dat acne op de rug frustrerend kan zijn. Wij bieden gelukkig diverse behandelingen om u te helpen uw huid weer te herstellen.

Wat veroorzaakt acne op de rug?

Acne op de rug wordt meestal veroorzaakt door een opeenhoping van talg, dode huidcellen en bacteriën in de haarzakjes. Dit kan leiden tot ontsteking en de vorming van puistjes, mee-eters en pijnlijke onderhuidse bulten op de rug. Factoren die bijdragen aan rugacne zijn onder meer:

  • Overmatige talgproductie: Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor een verhoogde talgproductie, wat het risico op acne vergroot. Ook kan een verhoogde talgproductie veroorzaakt worden door hormonen.
  • Wrijving: Strakke kleding en rugzakken kunnen wrijving veroorzaken, wat de kans op acne vergroot.
  • Transpiratie: Zweet kan poriën verstoppen en de groei van acne-veroorzakende bacteriën bevorderen.

Behandeling van acne op de rug

Helon Huid- en Laserkliniek biedt individuele behandelingen om acne op de rug effectief aan te pakken. Enkele behandelingsmogelijkheden zijn:

  • Acnetherapie: Acnetherapie bestaat vaak uit een combinatie van huidverbeterende producten van Zo Skin Health voor thuis in combinatie met dieptereinigingen in de praktijk. Met deze combinatie wordt vaak snel het gewenste resultaat behaald en behouden.
  • Peelings: aanvullend aan bovenstaande behandeling kunnen peelings helpen de huid te exfoliëren, de poriën te reinigen, ontstekingen te remmen en het genezingsproces te bevorderen.

Het belang van preventie

Wanneer u erfelijk of hormonaal belast bent, is acne op de rug helaas niet altijd te voorkomen. Wel zijn er dingen die u zelf kan doen om verergering te voorkomen:

  • Draag ademende, niet-synthetische kleding en vermijd strakke outfits.
  • Douche gelijk na het sporten om zweet en vuil te verwijderen.
  • Gebruik milde reinigingsmiddelen met bijvoorbeeld salicylzuur.
  • Raak uw rug niet aan om verspreiding van bacteriën te voorkomen

Helon Huid- en Laserkliniek staat klaar om u te helpen bij de behandeling en preventie van acne op de rug. Onze toegewijde huidtherapeuten bieden persoonlijk advies en op maat gemaakte behandelingsplannen om uw huid helder en gezond te houden. Maak vrijblijvend een afspraak.