ZGT Helon behaalt als eerste huidkliniek van Nederland accreditatie Qualicor Europe.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat ZGT Helon als eerste huidkliniek van Nederland voldoet aan de accreditatievoorwaarden van Qualicor Europe. Hiermee valt Helon per direct onder de instelling brede accreditatie van ZGT.

Op donderdag 22 april 2021 zijn wij de hele dag bezocht door een auditteam van Qualicor Europe. Zij hebben tijdens deze dag een rondleiding gehad op onze hoofdvestiging in Hengelo, gesprekken gehad met verschillende collega’s en meegelopen met behandelingen en een intake. Het was best een spannende dag, want ondanks dat we ervan overtuigd waren dat we onze zaakjes netjes op orde hebben, voelde het toch een beetje alsof we voor een examen op moesten. Alles werd doorgelicht; laserveiligheid, onze protocollen, de aanwezigheid van noodplannen, privacy en informatieveiligheid, onderhoudsplannen van onze apparatuur en ga zo maar verder. Gelukkig kregen we aan het einde van deze dag al een samenvatting van de bevindingen waaruit al wel bleek dat ze positief waren over wat ze hadden gezien, maar toch bleef het spannend wat het uiteindelijke oordeel zou zijn.

Met deze accreditatie op zak zullen we niet achterover gaan leunen. Een hoge kwaliteit bereiken is namelijk één, maar deze standaard behouden is een tweede. Daarom blijven wij bezig met het ontdekken van verbeterpunten (bijvoorbeeld door patiënttevredenheidsonderzoeken), hier actie op te ondernemen en de uiteindelijke verbeteringen te borgen. Dit om onszelf, maar uiteindelijk ook het beroep huidtherapie naar een hoger niveau te tillen.

Bij Helon beseffen we ons elke dag hoe belangrijk het is om kwaliteit en veiligheid te bieden aan iedereen die ons bezoekt. Eén van de manieren om als zorginstelling je processen eens goed onder een vergrootglas te leggen is door het laten uitvoeren van een audit. Als onderdeel van ZGT, hebben wij dit laten doen door Qualicor Europe, voorheen Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Qualicor Europe is een onafhankelijke instantie die al ruim 20 jaar kwaliteitsaudits afneemt bij zorginstellingen. Op deze manier dragen ze bij aan het continu verbeteren van kwaliteit en veiligheid in de zorg. De audits zijn er om de huidige zorgprocessen te toetsen en eventuele knelpunten inzichtelijk te maken. Want pas als je weet waar de schoen wringt, kun je bezig gaan met verbeteren.