Heeft u last van postoperatief oedeem?

Na een chirurgische ingreep kan zwelling ontstaan. Deze vorm van vochtophoping is normaal en trekt vaak vanzelf weg. Niet bij iedereen verloopt dit proces echter geheel vlekkeloos. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is postoperatief oedeem?

Postoperatief oedeem is de ophoping van lymfevocht in het weefsel rondom een chirurgische ingreep. De zwelling die hierdoor ontstaat kan gevoelig tot pijnlijk zijn en, wanneer het langdurig aanwezig blijft, het herstel negatief beïnvloeden. Afhankelijk van de grootte en de locatie van de chirurgische ingreep kan de zwelling enkele dagen tot maanden aanhouden.

Hoe ontstaat postoperatief oedeem?

Tijdens een operatie raakt het weefsel beschadigd. Als reactie hierop wordt de doorbloeding gestimuleerd en wondvocht aangemaakt om het genezingsproces te versnellen. De lymfeklieren in het omringende gebied worden hierdoor tijdelijk extra belast en kunnen het vocht niet snel genoeg afvoeren. Wanneer het lymfesysteem goed functioneert, zal de meeste zwelling doorgaans binnen enkele dagen tot weken afnemen en verdwijnen. Er zijn ingrepen waarbij dit zelfs maanden kan duren. In deze situatie kan het wenselijk zijn behandelingen in te zetten om dit proces te ondersteunen en versnellen.

Behandeling van postoperatief oedeem

Bij Helon willen wij graag helpen om de klachten van uw postoperatief oedeem te verminderen. De behandeling van postoperatief oedeem is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de klacht en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor postoperatief oedeem aan:

Vragen over postoperatief oedeem?

Stel vrijblijvend uw vraag over postoperatief oedeem. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90