Heeft u last van syringomen?

Ziet u kleine, huidkleurige bultjes rondom uw ogen? Hebt u geen pijn- of jeukklachten van de bultjes, maar vindt u ze wel cosmetisch storend? Syringomen zijn goedaardige huidtumortjes die goed te behandelen zijn. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat zijn syringomen?

Syringomen zijn ronde, symetrische, huidkleurige tot bijna doorzichtige huidoneffenheden die ontstaan rond de uitgangen van zweetkliertjes. Syringomen zullen nooit spontaan verdwijnen, maar gelukkig ook nooit kwaadaardig worden.

Hoe ontstaan syringomen?

Het is niet precies bekend hoe en waarom syringomen ontstaan. Wel weten we dat ze vaak rond de puberteit ontstaan en vaker gezien worden bij vrouwen dan bij mannen. De voorkeurslocatie is rondom de ogen, maar ze kunnen ook optreden in gebieden als de oksels, buik en schaamstreek.

Behandeling van syringomen

Bij Helon willen we graag helpen uw syringomen te verminderen. De behandeling van syringomen is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandeling voor syringomen aan:

Vragen over syringomen?

Stel vrijblijvend uw vraag over syringomen. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90